Никотинамид рибозид, който е форма на витамин B3, може да увеличи риска от

...
Никотинамид рибозид, който е форма на витамин B3, може да увеличи риска от
Коментари Харесай

Хранителна добавка увеличава риска от рак на гърдата и метастази

Никотинамид рибозид, който е форма на витамин B3, може да усили риска от развиване на разнообразни болести, в това число и рак, демонстрира ново проучване на Университета в Мисури. Това слага нови въпроси по отношение на резултатите на предходни изследвания, които свързват приема на хранителни добавки като никотинамид рибозид с изгоди за сърдечносъдовото, метаболитното и неврологично здраве. 

Международният екип от откриватели, управителен от Елена Гоун, доцент по химия в Университета в Мисури, е открил, че високите равнища на никотинамид рибозид могат освен да усилят риска от развиване на тройно отрицателен рак на гърдата, само че също по този начин могат да доведат до развиване на метастази и разпространяване на раковите кафези в мозъка. След като те достигнат мозъка, рискът за здравето е забележителен, защото до момента не са създадени ефикасни способи за лекуване.

Много хора одобряват разнообразни видове витамини и добавки, тъй като считат, че те имат изцяло положителни изгоди за здравето. Въпреки това има малко налични изследвания, които да дават информация за метода на деяние на добавките. Установено е, че никотинамид рибозидът е подпомага енергийния метаболизъм в клетката и значително повишава нивата на сила в раковите кафези. Тази сила и подтикван метаболизъм има удобен резултат върху техния напредък и разпространение. Никотинамид рибозидът е необятно публикуван на пазара, даже доста изследвания са ориентирани към проучване на изгодите от него за понижаване на страничните резултати от лечението на рак при пациенти. Учените са изследвали и сравнили нивата на никотинамид рибозид в раковите кафези, Т клетките и здравите тъкани.

Въпреки че той вече се употребява необятно при пациенти с разнообразни болести и към момента се разкриват неговите приложения, огромна част от механизма, по който никотинамид рибозидът действа, не е известна. Ето за какво откривателите са изработили метод за визуализиране, базиран на ултрачувствително биолуминесцентно изображение, което разрешава количествено установяване на равнищата на никотинамид рибозид в действително време по неинвазивен метод.

Наличието му се потвърждава със светлина и колкото по-ярко е светенето, толкоз по-високо е наличното количество. Резултатите от изследването акцентират значимостта от деликатното изследване на евентуалните странични резултати на добавки като никотинамид рибозип преди използването им при пациенти с разнообразни здравословни положения, пипе puls.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР